A kitűzés

A kitűzés az épület kivitelezésének első lépése. Ezzel határozzuk meg az épület méreteit, és pontos elhelyezkedését az ingatlanon. Ebből következik, hogy ha ezt elrontjuk, akkor biztosan következnek azok a hibák, amikor egy lakásban nem találni merőleges falsarkokat, párhuzamos falakat. Mivel ennek ilyen távoli hatásai vannak a használati komfort érzetre, érdemes alaposan végezni. Nagyon gyakori, hogy családi ház építésnél a költségek csökkentése miatt leegyszerűsítve végzik, egyszerűen a földbe leszúrt botokkal, esetleg betonvasakkal. Ez a kitűzés természetesen az alapásáskor elveszik, és már a földmunka ellenőrzésére sem alkalmas. A következő munkánál lehet kezdeni elölről a méréseket.

A feladat korrekt megoldása a zsinórállás. Kell rá költeni egy kis pénzt, de ha korrekt módon elkészül, akkor az első három szerkezet (alap, lábazati vagy pincefalak, földszinti falak) minden mérete ellenőrizhetően, megmaradóan egy munka fázisban kitűzésre kerül. Külön – külön kitűzve előfordulhat, hogy a teherhordó fal lelóg a lábazati falról vagy a párhuzamosság, merőlegesség nem lesz pontos.

kituzes

Címszavak: , ,

Az oldalon statisztikai sütiket használunk

A sütik elfogadásával hozzájárul, hogy az oldalon belüli látogatói tevékenységét a Google Analytics rendszerével elemezzük.