Új családi ház terve, Mogyoród

Mogyoród szélén, frissen átsorolt ingatlanra terveztük ezt a családi házat. A kis szélességű, domboldali telek szép panorámával, és viszonylag kedvező tájolással rendelkezik. Korábban elkezdtek építeni egy házat, de abból csak a pince valósult meg, amit az új épület részeként meg kellett tartanunk. A helyi szabályozás a korlátozott építmény magasság mellett a véghomlokzatok közti magasság különbözet maximumát is meghatározta. Ilyen kötöttségek mellett kellett az építtetők igényének megfelelően egy nagyon alacsonyra szorított energia igényű épületet terveznünk.

Az ingatlan adottságai, és az alacsony energia felhasználás egyaránt a kompakt forma kívánta, az épületet oldalhatáron állóan lehetett elhejezni.  Az épületben kialakítandó lakás szinteltolásos, részben tetőtér beépítéses. A szinteltolásos tagolás egy funkcionális tagolással párosul, ahol a meglévő pince a gépészeti, és tároló funkciókat szolgálja, egy félszint a nappali – vendéglátó szint, egy félszint a gyermekek háló szintje, és a legfelső tetőtéri félszint a szülői háló. Az épület kivitelezésében műszaki ellenőrzési feladatot láttunk el.

Épület hasznos alapterülete: 114 m² lakás, 40 m² iroda

Épület beépített területe:  142 m²

Tervezés, és engedélyeztetés éve: 2014

Címszavak: , , , , , , ,

Az oldalon statisztikai sütiket használunk

A sütik elfogadásával hozzájárul, hogy az oldalon belüli látogatói tevékenységét a Google Analytics rendszerével elemezzük.