Új családi ház egyszerű bejelentési terve, Délegyháza, Robinson park

Délegyháza szélén, jól elkülönülő területen, egy bányató körül helyezkedik el a Robinson park. A terület leginkább szembetűnő jellegzetessége, hogy a házak egységesen nádfedésűek. Az épületek kialakításánál ötvözték a modern, és hagyományos anyagokat, illetve formákat. Ezen a parti sáv kivételével jellemzően sík területen egy saroktelekre terveztük a családi házat, ahol a telken belül jelentős szintkülönbségek alakultak ki. A terep adottságai miatt az épület részben alápincézett, a lakószintet szinteltolásosan terveztük megvalósítani. A terület övezeti besorolása oldalhatáron álló beépítésű, de a telek méretei lehetővé tették a szabadon álló kialakítást. A földszinten egy nagy belmagasságú lakóteret alakítottunk ki, nappali, étkező, és konyhaszigetes konyha területrésszel, délkelet – délnyugat irányban nagy felületekkel megnyitva, amihez a déli sarkon egy fedett terasz csatlakozik. A lakótértől szinteltolással elválik a háló rész, háló-, és vendégszobával, gardróbbal, vizes helyiségekkel. A pince szinten hobbi-, és sportszoba, kiszolgáló, és vizes helyiségek kapnak helyet. A gépkocsi tárolása a telken belül, szabadban történik.

Az épület alaprajzi kontúrja egy egyszerű téglalap, de a tömeget a beugratott fedett terasszal, és a bejárati szélfogóval megtörtük, és a tetősíkok hullámzásával tovább tagoltunk. A homlokzati felületeket árnyalatukban, és felületi vastagságukban is eltérő részekkel díszítettük.

Az épület építész, és statikus terveit készítettük, egyszerű bejelentéshez.

Tervezés, és bejelentés éve: 2019

beépített terület:  180 m²

lakás alapterület: 133 m²

pince alapterület: 69 m²

Címszavak: , , , , ,

Az oldalon statisztikai sütiket használunk

A sütik elfogadásával hozzájárul, hogy az oldalon belüli látogatói tevékenységét a Google Analytics rendszerével elemezzük.