Árajánlat

Árajánlatot minden esetben a konkrét munka, és a folyamat ismeretében adunk, jelezve a várható járulékos költségek típusait, és nagyságát.

Építész tervezés:

Az építész munka árajánlata alap esetben mindig először az építési engedélyezési dokumentáció elkészítésére vonatkozik, és tartalmazza a dokumentáció elkészítéséhez szükséges összes építész, és statikus munka költségét. Az ár meghatározásánál figyelembe vesszük a tervezendő épület jellemzőit, az ingatlan adottságait, az egyeztetések lehetséges módját, valamint azt, hogy a szaktudást nem igénylő iratbeszerzésekben mennyire tud részt venni az építtető. Ha meglévő épület átalakításáról van szó, az ajánlat minden esetben a felmérés költségeit is tartalmazza. A tervezéssel kapcsolatos részletes ismertetőt megtalálja az Építész tervezés oldalon.

Új családi ház tervezési költsége 200.000,- Ft-tól kezdődik

lehetséges járulékos költségek: talajmechanikai szakvélemény, geodéziai felmérés, faanyagvédelmi szakvélemény …

Az építési engedély utáni esetleges munkarészekre a terv elkészült után tudunk korrekt ajánlatot adni. Akkor lehet arról beszélni, hogy milyen további terveket, munkarészeket érdemes elkészíttetni, illetőleg milyen formában, milyen módon tudunk az épület megvalósításhoz további támogatást nyújtani.

Családi ház teljes tervezői költségvetés kiírását (gépészet, villanyszerelés nélkül) 35.000,- Ft-tól vállaljuk

Látványterv:

Saját tervezéseinknél a tervezett épület alapszintű látványterv, képek, és modell elkészítésének díját tartalmazza az árajánlat.  Ha csak látványtervet kell készítenünk, akkor a díjat annak ismeretében tudjuk meghatározni, hogy ahhoz tervezői munkára van-e szükség, milyen szintű kidolgozás szükséges, és milyen formában kell az eredmény átadni. Mások által tervezett épület modellezését is vállaljuk, az ajánlatnál figyelembe vesszük az épület bonyolultságát is.

Más által készített családi ház virtuális modellezése 25.000,- Ft-tól

Statikus tervezés:

Az építési engedélyezési dokumentációhoz szükséges statikusi munkarészt alap esetben az építész tervezésre adott ajánlatunk tartalmazza. Bizonyos esetekben meglévő épületek átalakításánál a rendeletek szakértői véleményt írnak elő, ilyenkor, ha nem elegendő az egyszerű statikusi jogosultság, ezt a lehetséges járulékos költségeknél jelezzük. Az engedélyezési terv műleírását (a monolit födémek kivételével) olyan részletességgel adjuk meg, hogy az alapján egy felkészült kivitelező az épületet meg tudja építeni.

A kivitelezési munkafázis terveire, vagy az esetleg nem általunk tervezett épület statikai tervezésére az épület ismeretében tudunk ajánlatot adni. Monolit födém esetében a rendelet is előírja, de ettől függetlenül is javasoljuk a vasalási terv elkészítését.

A statikus tervezői tevékenységhez felelősség biztosítással rendelkezünk.

Műszaki ellenőrzés:

A műszaki ellenőrzés díjazását annak függvényében tudjuk meghatározni, hogy az épület helyileg milyen távolságra van, milyen rendszerességű ellenőrzés szükséges, és milyen kidolgozottságú tervek állnak rendelkezésre. Ezek függvényében lehetőség van eseti, havidíjas, vagy egyösszegű megállapodásra is.

Műszaki vezetés:

A műszaki vezetésre csak abban az esetben vállalkozunk, ha a munkát ténylegesen a megfelelő részeknél ellenőrizzük. Részt veszünk a kitűzésben, minden szerkezetileg kritikus fázist eltakarás előtt ellenőrzünk, az építési naplót aláírjuk. Utólagosan felkért aláírásra nincs lehetőség! A díjazás ebben az esetben is attól függ, hogy az épület helyileg milyen távolságra van, milyen rendszerességű ellenőrzés szükséges, és milyen kidolgozottságú tervek állnak rendelkezésre.

A műszaki vezetői tevékenységhez felelősség biztosítással rendelkezünk.

Családi házak műszaki vezetése 150.000,- Ft-tól

Az oldalon statisztikai sütiket használunk

A sütik elfogadásával hozzájárul, hogy az oldalon belüli látogatói tevékenységét a Google Analytics rendszerével elemezzük.