Építésügyi műszaki szakértő

Az építésügyi műszaki szakértő készíthet szakértői véleményt az elkészült szerkezetekről, az épületek hibáiról, hibás kivitelezői teljesítésekről. A megbízásokat a SZÉSZ2 – épületszerkezeti szakértői feladatkörben tudjuk elvállalni.

A tevékenység hivatalos meghatározása:

  • Az épített környezet alakításával, és védelmével kapcsolatos műszaki  jelenségek ok-okozati összefüggéseinek magas szakmai színvonalú értékelése, ezen belül vitatott esetek megítélése
  • A hibák, károk, illetve ezek okainak feltárása, mindezekkel kapcsolatos szakértői vélemények készítése
  • építészeti-műszaki tanácsadás, illetve javaslattétel

A szakértői szakmagyakorlási tevékenységet szabályozó 104/2006 (IV.28.) Korm rendelet így fogalmaz:

10. § (1) Az építésügyi műszaki szakértői tevékenység a 4. § (3) bekezdésében meghatározott gyakorlati időtől függően szakértői jogosultsággal folytatható.
(2) Nem folytathat építésügyi műszaki szakértői tevékenységet azon építmény vonatkozásában az, aki az építmény építési-szerelési munkáit ellenőrizte, mint építési műszaki ellenőr, vagy kivitelezte, mint felelős műszaki vezető.
(3) A szakértői vizsgálatnak – a megbízás keretein belül – az ügy minden lényeges körülményére ki kell terjednie. Az építésügyi műszaki szakértő köteles megbízójának figyelmét felhívni minden olyan tényre, amely az általa ismert adatok alapján szakértői véleményének kialakítását befolyásolja, és amelynek ismerete a megbízónak érdeke.

Az oldalon statisztikai sütiket használunk

A sütik elfogadásával hozzájárul, hogy az oldalon belüli látogatói tevékenységét a Google Analytics rendszerével elemezzük.