Műszaki ellenőrzés

Ennek a területnek a szabályozása a legfiatalabb. A műszaki ellenőr az a szakember, aki a laikus építtetőt képviseli az építési folyamatban, a vállalkozóval szemben. Alkalmazása a közbeszerzési törvény hatálya alá eső munkák kivételével nem kötelező. Általános esetben a műszaki ellenőr feladatköre is megállapodás kérdése: segítséget nyújt a vállalkozó kiválasztásában, árajánlatok értékelésében, a munka minőségi és mennyiségi ellenőrzésében, a számlák igazolásában, a pénzügyi elszámolásban. Ha Ön úgy kívánja, az építkezéshez kötődő összes tennivalójában, akár a tervező kiválasztásától kezdve, segítségére lehet egy műszaki ellenőr.
A közbeszerzési eljárás hatálya alá eső munkáknál, bizonyos állami támogatások esetében, névjegyzékben szereplő műszaki ellenőr alkalmazása kötelező. Ebben az esetben a műszaki ellenőr alkalmazásának elmulasztása, illetve nem megfelelő jogosultságú műszaki ellenőr alkalmazása a 191/2009 (IX.15.); és a 238/2005(X.25.) Korm. rendeletek alapján büntethető

Az oldalon statisztikai sütiket használunk

A sütik elfogadásával hozzájárul, hogy az oldalon belüli látogatói tevékenységét a Google Analytics rendszerével elemezzük.